Najlepši automobili prema mišljenju vozača

Najlepši automobili prema mišljenju vozača

Kažu da je lepota u oku posmatrača i da o ukusima ne vredi raspravljati. Tako postoji i mnogo različitih mišljenja o tome koji su najlepši automobili, a mnogi faktori, poput ukusa, funkcionalnosti i brenda, mogu uticati na to koje automobile ljudi smatraju najlepšim.

Svakako, redovno održavanje, veliki servis i poliranje auta doprinose da vaš auto uvek blista u svom najvećem sjaju i da funkcioniše besprekorno bez obzira na cenovni rang automobila koji vozite.

Međutim, postoje neki automobili koji se učestalije od drugih u javnosti spominju kao najatraktivniji i najlepši automobili. Navešćemo nekoliko modela automobila koji se često navode kao najlepši – oni privlače pažnju svojim izgledom, performansama i ugledom svojih brendova, a često se i pojavljuju u raznim popisima najlepših automobila.

Najlepši automobili u najvišem cenovnom rangu

Porsche 911

porsche 911

Porsche 911 ima karakterističan dizajn s dugom haubom, kratkim zadnjim krajem i zaobljenim linijama. To je jedan od najprepoznatljivijih automobilskih dizajna u istoriji, koji je zadržao svoj izgled i karakter kroz mnoge generacije. Porsche 911 ima duguljastu haubu i kratki zadnji kraj, što stvara prepoznatljivu siluetu automobila. Kao i kod drugih Porschea, ima izrazito naglašene lukove blatobrana i sportski izgled. Porsche 911 ima okrugle farove koji su već dugi niz godina prepoznatljivi znak ovog automobila. U kasnijim modelima pojavila su se moderna LED svetla. Automobil ima dinamične linije koje su napravljene kako bi se naglasio sportski karakter ovog vozila. Između ostalog, karakteristični su mu uski usisnici zraka na bočnim stranama. Porsche 911 ima luksuzni enterijer s vrhunskim materijalima i pažljivo dizajniranim detaljima, koji su izrađeni da pruže sportski i sofisticiran osećaj. Porsche 911 ima širok spektar modela, od klasičnih modela s motorima smeštenim pozadi, do novijih modela s motorima u sredini, kao što su Porsche 911 GT3 ili 911 Turbo S. To mu omogućava da zadovolji širok spektar kupaca, od onih koji traže sportski automobil do onih koji žele svakodnevno vozilo.

Ferrari 458 Italia

ferari 458

Ferrari 458 Italia je sportski automobil koji se ističe svojim prepoznatljivim i atraktivnim dizajnom. Ovaj automobil ima agresivnu, sportsku siluetu s niskim, širokim profilom i izduženim prednjim krajem. Ferrari 458 Italia ima izuzetno naprednu aerodinamiku koja omogućava poboljšanu stabilnost pri velikim brzinama. Uključuje zadnji difuzor i aktivni spojler koji se prilagođava brzini automobila. Izduženi prednji kraj, snažni bokovi i široka zadnja strana stvaraju sportsku, agresivnu siluetu automobila. Ferrari je poznat po svom izuzetnom kvalitetu izrade, a 458 Italia nije izuzetak. Automobil je izgrađen s najkvalitetnijim materijalima i ima luksuzan i raskošan enterijer koji istovremeno odiše sportskim šarmom. Automobil ima karakteristični žuti okrugli logo sa ždralom, koji se nalazi na prednjem kraju i bočnim stranama, a takođe ima prepoznatljivu liniju „ajkulin nos“ na prednjem kraju, koja naglašava sportsku eleganciju i agresivnost automobila.

Lamborghini Aventador

lamborghini aventador

Lamborghini Aventador se ističe svojim agresivnim i futurističkim izgledom. Ovaj automobil ima oštre linije i uglove, kao i nisko i široko telo koje odražava njegov sportski karakter. Takođe ima karakteristična vrata koja se otvaraju vertikalno prema gore i otvoreni krov.

Osim toga, Aventador ima niz drugih karakteristika koje ga čine prepoznatljivim, kao što su veliki usisnici zraka na bokovima, zadnji spojler i četiri izduvna otvora na zadnjoj strani automobila. Takođe ima atraktivna LED svetla, uključujući i ona koje se nalaze u obliku slova Y, koje su prepoznatljive za ovaj brend.

Aston Martin DB11

aston martin

Aston Martin je jedan od najčešćih automobilskih brendova u franšizi o Džejmsu Bondu i često se pojavljuje u tim filmovima kao simbol luksuza, brzine i sofisticiranosti.

Aston Martin DB11 se ističe svojim sportskim i elegantnim izgledom koji odražava britanski stil i tradiciju. Automobil ima prepoznatljivu prednju rešetku, koja je postala zaštitni znak Aston Martina, s LED svetlima koja su u obliku slova C. Takođe ima dugačku i nisku haubu s oštrim linijama koje se protežu preko celog vozila.

Zadnji deo automobila takođe je izrazito sportski, s LED svetlima u obliku slova C koja se nalaze na krajevima zadnjeg dela vozila, što dodatno naglašava sportsku i atraktivnu pojavu. Takođe ima velike izduvne cevi i zadnji spojler koji poboljšava aerodinamiku i pruža dodatni sportski karakter.

Unutrašnjost DB11-a takođe je vrlo elegantna i moderna, načinjena je od luksuznih materijala kao što su fina koža, karbonska vlakna i drvo. Ima niz naprednih tehnoloških karakteristika, uključujući digitalni zaslon instrumentne ploče i veliki zaslon osetljiv na dodir za informacijsko-zabavne sisteme. Ukratko, DB11 se ističe kao automobil vrhunskih kvaliteta, s jedinstvenom kombinacijom elegancije i sportskog stila koji ga čini prepoznatljivim u svetu automobila.

Aston Martin DB11 se pojavljuje u filmu o Džejmsu Bondu pod naslovom „No Time to Die“ iz 2021. godine. U filmu, DB11 se pojavljuje u nekoliko scena kao službeno vozilo Džejmsa Bonda, a karakterističan je po tome što ima posebnu boju karoserije koja se naziva „Armor Tan“. Takođe se pojavljuju i drugi Aston Martin automobili u filmovima o Džejmsu Bondu, kao što su DB5, DBS i V8 Vantage.

Jaguar F-tip

jaguar f tip

Jaguar F-tip je sportski automobil koji se ističe svojim elegantnim, agilnim i mišićavim dizajnom. Automobil ima prepoznatljiv prednji kraj s uskim LED svetlima i karakterističnim udubljenjima na prednjoj haubi, što mu daje agresivan i moćan izgled. Osim toga, automobil ima nizak profil i kratko prednje i zadnje vešanje, što ga čini vrlo agilnim i okretnim u vožnji.

Audi R8

audi r8

Audi R8 je sportski automobil koji se ističe prepoznatljivim izgledom koji kombinuje oštre linije i agresivan stil s elegantnim i suptilnim detaljima.

Njegov atraktivan izgled ima nekoliko karakterističnih elemenata, poput velikog single-frame prednjeg rešetkastog hladnjaka koji je prepoznatljiv za modele Audi, uskih LED svetala za dnevnu vožnju i oštrih linija karoserije. Takođe, Audi R8 ima snažne i mišićave blatobrane koji se dobro uklapaju u njegov sportski izgled.

Audi R8 ima i neke jedinstvene detalje kao što su bočni usisni otvori, veliki zadnji spojler i dve velike izduvne cevi na zadnjem delu automobila. Neki modeli takođe imaju ugrađena LED svetla u zadnji difuzor koji dodatno ističe njegov sportski karakter.

Sve u svemu, Audi R8 je prepoznatljiv po svojoj agresivnoj, sportskoj i elegantnoj estetici, koja ga čini jednim od najprepoznatljivijih sportskih automobila na tržištu.

Mercedes-Benz S-Class Coupe

mercedes s klasa

Mercedes-Benz S-Class Coupe je automobil koji se ističe svojim luksuznim i sofisticiranim izgledom koji kombinuje sportske linije s elegancijom i modernim detaljima, i koji ga čini jednim od najprepoznatljivijih luksuznih automobila na tržištu.

Njegov atraktivan izgled ima nekoliko karakterističnih elemenata, poput velikog prednjeg rešetkastog hladnjaka u obliku dijamanta i širokih LED svetala za dnevnu vožnju. Takođe, Mercedes-Benz S-Class Coupe ima nisku i aerodinamičnu karoseriju s oštrim linijama koje se protežu preko celog automobila.

Osim toga, ovaj automobil ima i neke jedinstvene detalje kao što su zatamnjena stakla, velike aluminijske točkove i dvostruke izduvne cevi koje dodatno ističu njegov sportski karakter. Kada se radi o unutrašnjosti, S-Class Coupe ima prostranu i luksuznu kabinu sa sedištima presvučenim finom kožom i sofisticiranim sistemima za zabavu i informacije.

Mercedes A klase je automobil koji se takođe ističe svojim modernim i dinamičnim izgledom koji kombinuje sportske linije s elegancijom i praktičnosti. A-klasa je namenjena mladim kupcima i onima koji traže manji i praktičniji automobil, ali s luksuznom i sofisticiranom unutrašnjošću koju nudi Mercedes-Benz.

BMW 8 Series

bmw 8 serija

BMW 8 serija je automobil koji se ističe svojim sportskim, ali luksuznim i sofisticiranim izgledom. Ovaj automobil kombinuje sportske linije s elegantnim detaljima i modernim tehnologijama.

Njegov atraktivan izgled ima nekoliko karakterističnih elemenata, poput velike prednje rešetkaste maske i LED svetala koja su izdužena i sportski oblikovana. Takođe, BMW 8 serija ima dugačku haubu i kratki međuosovinski razmak što daje automobilu sportski izgled.

Ovaj automobil ima i neke jedinstvene detalje kao što su veliki aluminijski točkovi, sportski stajni trap, dinamični aerodinamički elementi i izduvne cevi u obliku trapeza. Kada se radi o unutrašnjosti, BMW 8 serija ima luksuznu kabinu s vrhunskim materijalima i modernim tehnologijama, kao što su veliki ekrani na dodir i pametni sistemi povezivanja.

BMW 8 Serija se ističe po svom sportskom, luksuznom i sofisticiranom izgledu koji ga čini jednim od najprepoznatljivijih automobila u svom segmentu, privlačeći pažnju ljubitelja automobila širom sveta.

Lexus LC 500

lexus lc500

Lexus LC 500 je luksuzni sportski automobil koji se ističe svojim elegantnim i sportskim dizajnom. Izgled automobila odlikuju oštre i čiste linije koje se protežu duž celog tela.

Prednji deo automobila ima karakterističnu veliku rešetku hladnjaka koja se proteže gotovo celom širinom automobila, s LED prednjim svetlima koja su oblikovana tako da prate linije rešetke. Zadnji deo automobila ima upečatljiv izgled, s LED svetlima koja se protežu preko cele širine vozila i čine ga jedinstvenim.

Automobil ima niski, sportski stajni trap i velike aluminijske točkove koji naglašavaju njegov sportski karakter. Takođe ima izbočene blatobrane koji daju utisak snage i brzine, a zadnji deo automobila je naglašen strmim padom i izduženim oblikom.

Unutrašnjost automobila izgleda izuzetno luksuzno s kvalitetnim materijalima, kao što su koža i drvo, kao i modernom tehnologijom koja uključuje veliki ekran osjetljiv na dodir i interfejs koji se može prilagoditi željama vozača.

Lexus LC 500 je automobil koji se ističe svojim elegantnim i sportskim izgledom, modernim tehnologijama i luksuznom unutrašnjosti. To ga čini privlačnim vozilom za one koji žele uživati u brzoj i uzbudljivoj vožnji s velikim stilom.

McLaren 720S

mclaren 720s

McLaren 720S je supersportski automobil koji se ističe svojim aerodinamičnim i futurističkim izgledom, modernom tehnologijom i vrhunskim performansama. To ga čini privlačnim vozilom za one koji žele voziti automobil koji kombinuje brzinu, performanse i futuristički izgled.

Izgled automobila karakteriše glatka i fluidna linija koja se proteže od prednjeg do zadnjeg kraja vozila. Prednji deo automobila ima izraženu haubu s velikim otvorima za vazduh i agresivne LED prednje svetlosne elemente koji automobilu daju sportski izgled. Takođe ima aerodinamički oblikovan prednji spojler koji pomaže u povećanju downforce-a i stabilnosti pri visokim brzinama.

Bočne strane automobila odlikuju krilca koja usmeravaju protok vazduha prema zadnjem delu vozila i velike vazdušne otvore koji pomažu u hlađenju motora i kočnica. Zadnji deo vozila ima dva velika zadnja difuzora i aerodinamički oblikovan spojler koji pomažu u poboljšanju downforce-a i stabilnosti.

McLaren 720S ima upečatljive vazduhoplovne stilove vrata koji se otvaraju prema gore i prema napred, što dodatno naglašava futuristički izgled vozila. Unutrašnjost automobila izgleda izuzetno moderno s kvalitetnim materijalima poput kože i karbonskih vlakana, a instrument tabla ima digitalni ekran osetljiv na dodir.

Stajni trap vozila odlikuju karbonska vlakna koja se koriste za izradu okvira i delova suspenzije, a takođe ima adaptivnu suspenziju i karbonske keramičke kočnice koje pružaju izvrsnu kontrolu i upravljivost.

Najlepši automobili u nižem cenovnom rangu

Postoji mnogo automobila koji su jeftiniji od 30 hiljada evra, a koji se ističu svojim izgledom i karakteristikama. Ovo su neki od, po nama, najlepših automobila koji spadaju u ovaj cenovni rang a za njih se kvalitetni auto delovi mogu naći u našoj prodavnici rezervnih delova:

Renault Megane

Reno Megan se ističe svojim dinamičnim i sportskim izgledom, koji kombinuje oštre linije s fluidnim oblicima. Njegova karoserija ima aerodinamični dizajn, a naglašena prednja maska i zadnja svetla daju mu prepoznatljiv izgled. Renault Megane je poznat po svom inovativnom dizajnu prednjih svetala. Ona su podeljena u dve dijagonalne linije, koje se sjedinjuju u središtu vozila, što stvara jedinstveni izgled i daje utisak širine.

Renault Megane ima različite verzije, uključujući limuzinu, karavan, hečbek i kupe-kabriolet, svaki sa svojim vlastitim prepoznatljivim stilom. Uz to, dostupne su različite boje i dodatna oprema, koja doprinosi individualizaciji vozila i omogućuje kupcima da prilagode svoj automobil prema svojim željama i potrebama.

Reno Captur

Reno Captur se ističe svojim modernim i elegantnim izgledom, koji kombinuje snažne linije s fluidnim oblicima. Kombinacija stila, funkcionalnosti i individualnosti čine Renault Captur jednim od najpopularnijih crossover vozila na tržištu.

Njegova karoserija ima dinamičan i privlačan dizajn, a naglašena prednja maska, hromirani elementi i istaknute linije na bočnim stranama daju mu prepoznatljiv izgled.

Posebnost Renault Captura su njegove dvobojne boje koje čine da vozilo izgleda vrlo atraktivno i razigrano. Takođe, vozilo ima izdignutu poziciju sedenja i prostranu kabinu koja nudi udobnost i funkcionalnost. Captur takođe ima prepoznatljive svetlosne elemente, uključujući LED prednja svetla koja dodaju sofisticiranost dizajnu automobila.

Renault Captur dolazi s mnoštvom personalizacijskih mogućnosti, od izbora boje i materijala do velikog izbora točkova, što omogućava kupcima da stvore automobil koji odgovara njihovom ukusu i stilu.

Pezo 3008

Pezo 3008 kombinuje elegantan dizajn, vrhunsku tehnologiju i visok nivo udobnosti, čime se izdvaja kao jedno od najpopularnijih SUV vozila na tržištu.

Peugeot 3008 ima velike i izražene bočne linije, koje stvaraju utisak snage i dinamike, i daju mu prepoznatljivu pojavu. Posebna pažnja je posvećena detaljima, kao što su hromirani dodaci na pragovima i oko prozora, koji dodaju eleganciju i sofisticiranost dizajnu vozila. Njegova karoserija ima sportski i dinamičan izgled, naglašenu prednju masku s hromiranim detaljima i izraženim LED svetlima.

Peugeot 3008 ima visoko pozicioniranu haubu, koja daje utisak robustnosti i snage, dok su prednja svetla vrlo karakteristična, jer su u obliku lavljih kandži.

Kabina vozila takođe odiše modernim i sofisticiranim izgledom, a uključuje niz naprednih tehnoloških rešenja. Tu su veliki digitalni ekrani, ergonomski dizajnirane kontrole i premium materijali, koji stvaraju luksuznu atmosferu.

Nisan Kaškai

Nisan Kaškai je jedan od najpopularnijih crossover vozila na tržištu zbog svog dinamičnog izgleda, visokog nivoa udobnosti i funkcionalnosti, i kvalitetnih tehnoloških rešenja. Ističe se svojim atraktivnim, modernim i sportskim izgledom, koji kombinuje oštre linije s fluidnim oblicima. Njegova karoserija ima aerodinamični dizajn s naglašenom prednjom maskom i oštrim LED svetlima, što mu daje prepoznatljiv izgled.

Qashqai takođe ima naglašene i izražene bočne linije, koje stvaraju utisak snage i dinamike. Posebna pažnja posvećena je detaljima, kao što su hromirani dodaci i linije koje se protežu po celoj dužini vozila. Jedan od najprepoznatljivijih detalja Nissan Qashqaija su njegova prednja svjetla, koja su izrađena u obliku slova „V“ te predstavljaju karakterističan element ovog vozila. Osim toga, vozilo dolazi s velikim točkovima koji doprinose njegovom sportskom izgledu.

Kabina vozila je prostrana i udobna, s modernim dizajnom i kvalitetnim materijalima. Qashqai nudi napredna tehnološka rešenja, uključujući veliki ekran osjetljiv na dodir, panoramski krov i sistem za parkiranje.

Najlepši automobili – zaključak

Najlepši automobili su stvar ličnog ukusa a prilikom kupovine utiču i mnogi drugi faktori kao što su cena automobila, pouzdanost i dugotrajnost, kao i udobnost i cena održavanja.