Opšti uslovi kupovine

Ovi uslovi prodaje rukovode Vašom kupovinom bilo kog proizvoda koga nudi firma MD AUTO (u daljem tekstu ‘Kompanija’) na sajtu mdautodelovi.rs (u daljem tekstu ‘Web sajt’). Molimo Vas da pročitate ove uslove prodaje pažljivo. Oni sadrže veoma važne informacije o Vašim pravima i obavezama, kao i ograničenja i isključenja koja se odnose na Vas. Vi (u daljem tekstu ‘Kupac’) potvrđujete da ste pročitali, prihvatili i složili se da budete obavezani ovim uslovima prodaje bez ograničenja. Ovi uslovi prodaje su podložni promenama, stoga Vas molimo da pročitate ove uslove pre svake kupovine.

Kreiranjem porudžbine pritiskom na dugme „Dodaj u korpu“, Vi (u daljem tekstu „Kupac“) potvrđujete da ste pročitali, prihvatili i složili se da budete obavezani ovim uslovima prodaje, bez ograničenja. Ovi uslovi prodaje su podložni promenama, stoga Vas molimo da pročitate ove uslove pre svake kupovine.

  1. Proizvodi

Kompanija je ovlašćena da prodaje proizvode koji se nude na prodaju na Web sajtu. Kompanija može da prekine prodaju bilo kog proizvoda u bilo kom trenutku bez prethodne najave. MD AUTO nastoji da svi opisi, cene i raspoloživost proizvoda budu tačni, ali ne isključuje mogućnost grešaka.
Cene proizvoda koje se pojavljuju na Web sajtu su sa PDV-om, ali ne uključuju troškove transporta, koji će biti naknadno iskazani i dodati na računu.

  1. Porudžbine

Porudžbine su neobavezujuće sve dok ne budu bile prihvaćene od strane Kompanije. Prihvatanje porudžbina Kupaca biće saopšteno Kupcu telefonom. Kompanija zadržava pravo, da bez prethodne najave, ograniči količinu bilo kog poručenog proizvoda. Provera podataka može se zahtevati pre prihvatanja bilo koje porudžbine.

Troškovi isporuke

Troškovi isporuke porudžbina na Web sajtu, nisu uključeni u cenu proizvoda koja se nalazi na Web sajtu. Proizvod koji poručite biće vam dostavljen putem kurirske službe BEX ili Dexpress, a platićete ga prilikom preuzimanja kao i troškove transporta koji se obračunavaju prema navedenom, važećem cenovniku i to:

masa do 0,5kg- 350-400rsd

masa od 0,5kg do 2kg – 400-600rsd

masa od 2kg do 5kg- 600-750rsd

masa od 5kg do 10kg – 800-1100rsd

masa preko 10kg – 1200-1900din (u zavisnosti od težine paketa, kontakirati prodavce radi tačne cene poštarine )

NAPOMENA

Akumulatore i gume šaljemo kuriskom službom iskljucivo nakon uplate na naš tekuci racun po predračunu, što je jasno naznačeno na našem sajtu.

Reklamacije

Prava potrošača prilikom kupovine preko interneta ili telefonskim putem

Obaveštavamo vas da se prema Zakonu kupovina preko naše prodajne internet stranice mdautodelovi.rs ili telefonskim putem smatra prodajom na daljinu. Zakon za slučaj prodaje na daljinu ustanovljava pravo kupca, koji se smatra potrošačem (fizičko lice koje proizvod kupuje radi namirenja svojih individualnih potreba, a ne radi obavljanja profesionalne delatnosti), da odustane od ugovora u roku od 14 dana od dana kada mu je proizvod predat u državinu. Prilikom odustanka kupac može, ali ne mora da navede razloge zbog kojih odustaje.

Kupac je dužan da proizvod vrati bez odlaganja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je poslao obrazac za odustanak. Po isteku roka od 14 dana od dana kada je poslao odustanak, proizvod se više ne može vratiti.
Moguće je vratiti samo proizvode koji su nekorišćeni, neoštećeni i, po mogućnosti, u originalnoj ambalaži, sa svim dodacima i propratnom dokumentacijom (garantni list, uputstva, itd.).

Po prijemu proizvoda, utvrdiće se da li je proizvod ispravan i neoštećen. Kupac odgovara za neispravnost ili oštećenje proizvoda koji su rezultat neadekvatnog rukovanja proizvodom, tj. kupac je isključivo odgovoran za umanjenu vrednost proizvoda koja nastane kao posledica rukovanja robom na način koji nije adekvatan, odnosno prevazilazi ono što je neophodno da bi se ustanovili njegova priroda, karakteristike i funkcionalnost. Ukoliko se utvrdi da je nastupila neispravnost ili oštećenje proizvoda krivicom kupca, odbiće se vraćanje cene i proizvod će mu biti vraćen na njegov trošak.

Prodavac je u slučaju zakonitog odustanka od ugovora dužan da Kupcu bez odlaganja vrati iznos koji je Kupac platio po osnovu ugovora, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je primio obrazac za odustanak. Prodavac može da odloži povraćaj sredstava dok ne dobije robu koja se vraća, ili dok Kupac ne dostavi dokaz da je poslao robu Prodavcu u zavisnosti od toga šta nastupa prvo.

Potrošač imau pravo pokrenuti postupak za vansudsko rešavanje potrošačkog spora kod tela za rešavanje potrošačkih sporova, ali ne pre poodnošenja reklamacije i dobijanja odgovora na reklamaciju.

Postupak reklamacije Potrošač izjavljuje reklamaciju radi ostvarivanja prava po osnovu saobraznosti, garancije, pogrešno obračunate cene i drugih nedostataka na sledeće načine:

1. Lično u nekom maloprodajnom objektu MD auto

2. Slanjem e-mail-a : mdautosurcin@yahoo.com