Mobile.de – Da li se isplati kupovina oštećenog automobila sa nemačkog sajta?

Mobile.de – Da li se isplati kupovina oštećenog automobila sa nemačkog sajta?

Mobile.de je jedan od najpoznatijih sajtova za kupovinu i prodaju automobila u Evropi. Mnogi Srbi se odlučuju za kupovinu oštećenih automobila sa ovog sajta u nadi da će ostvariti dobru zaradu. Ali, da li se to zaista isplati? I kako kvalitetni auto delovi utiču na ovu jednačinu?

Prednosti kupovine oštećenih automobila sa Mobile.de

Kupovina oštećenih automobila, posebno s popularnih platformi poput Mobile.de, može doneti značajne ekonomske prednosti. Ali da li je ovo prava opcija za vas? Hajde da razmotrimo neke od glavnih prednosti i pružimo stvarne primere iz prakse.

  1. Ekonomičnost: Kao što je već navedeno, oštećeni automobili često dolaze sa znatno sniženim cenama. Uz minimalne ulaganja u popravke, možete imati funkcionalno vozilo po frakciji njegove tržišne vrednosti.

    Primer: Marko je pronašao BMW serije 3 na Mobile.de koji je imao manju štetu na prednjem braniku i farovima. Platio ga je 5000 evra manje nego što bi koštao sličan model bez oštećenja. Nakon što je uložio 1000 evra u popravke i delove, uštedeo je ukupno 4000 evra.

  2. Personalizacija: Oštećeni automobili pružaju savršenu priliku da personalizujete vozilo prema svojim željama. Možete birati boje, unutrašnjost, felne i mnoge druge detalje dok ga obnavljate.

    Primer: Jelena je kupila oštećeni Mini Cooper i odlučila da ga ofarba u svetlo plavu boju i doda sportska sedišta. Tako je dobila jedinstveno vozilo prilagođeno njenom ukusu.

  3. Prodaja za profit: Ako imate potrebne veštine i resurse, možete popraviti oštećene automobile i preprodati ih po višoj ceni, ostvarujući profit.

    Primer: Dragan je kupio oštećeni Audi A6 Avant za 10.000 evra. Uložio je 3.000 evra u popravke i delove i prodao ga za 16.000 evra, ostvarujući čist profit od 3.000 evra.

Kupovina oštećenih automobila sa Mobile.de može biti odlična prilika za uštedu, personalizaciju ili čak poslovnu priliku. Međutim, ključ uspeha je pravilna procena potrebnih popravaka i troškova, kao i pristup kvalitetnim auto delovima.

Mobile.de – Da li se isplati kupovina oštećenog automobila sa nemačkog sajta?

Praktični saveti: Kako pravilno izabrati oštećeni automobil na Mobile.de

Prilikom kupovine oštećenog automobila, naročito na velikim platformama kao što je Mobile.de, važno je biti oprezan i dobro informisan. Evo nekoliko ključnih tačaka na koje treba obratiti pažnju:

  1. Detaljan pregled opreme i specifikacija automobila: Pre nego što donesete odluku, pregledajte sve specifikacije automobila. Kakav je paket spoljašnje opreme? Da li automobil ima alu felne, krovne nosače, dodatne farove ili druge specifične dodatke? Ovi detalji mogu značajno uticati na ukupnu vrednost automobila i troškove popravke.
  2. Procena isplativosti popravke: Razmislite o tome koliko će vas koštati popravka automobila. Uzimajući u obzir trošak delova, rada i potencijalnih neplaniranih izdataka, da li se popravka finansijski isplati u odnosu na tržišnu vrednost automobila?
  3. Najčešći problemi s automobilima iz Nemačke: Mnogi oštećeni automobili na Mobile.de dolaze iz Nemačke, pa je važno biti svestan specifičnih problema koji su česti za vozila iz te zemlje. To može uključivati specifične tipove korozije, oštećenja od soli na putevima ili specifične probleme s određenim markama i modelima.
  4. Istraživanje o prodavcu: Obratite pažnju na ocene i recenzije prodavca. Ako prodavac ima puno negativnih ocena ili ako se čini da izbjegava odgovore na vaša pitanja, to može biti crvena zastava.Naš predlog je da kupujete isljučivo od vlasnika Nemaca sa servisnom istorijom vozila.
  5. Pribavljanje dodatnih informacija: Uzimajući u obzir da je automobil oštećen, zahtevajte dodatne informacije o prirodi i obimu oštećenja. Fotografije i izveštaji o oštećenjima mogu pružiti dublji uvid u to šta je tačno potrebno za popravku. Dakle obratite paznju na zaozore na haubi i krilima , proverite da li je mozda jos neki deo farban ili menjan ranije.

Kupovina oštećenog automobila može biti odlična prilika za uštedu, ali zahteva dodatnu pažnju i istraživanje. Prateći ove praktične savete, možete osigurati da donesete informisanu odluku i izbegnete potencijalne zamke.

Mobile.de – Da li se isplati kupovina oštećenog automobila sa nemačkog sajta?

Važnost kvalitetnih auto delova u celoj priči

Kupovina oštećenog automobila sa Mobile.de može biti isplativa investicija, ali samo ako se svaka faza procesa, posebno popravka, obavi sa pažnjom i predanostju. Ključna komponenta uspešne obnove automobila je upotreba kvalitetnih auto delova. Evo zašto je to presudno:

  1. Dugovečnost i pouzdanost: Kvalitetni delovi osiguravaju da automobil ne samo da će raditi ispravno nakon popravke, već će i duže trajati. Jeftini, nekvalitetni delovi mogu brzo da otkažu, što može dovesti do dodatnih troškova za popravku.
  2. Sigurnost: Delovi koji nisu do standarda mogu predstavljati ozbiljnu opasnost. Na primer, loši kočioni sistemi ili neispravne gume mogu uzrokovati saobraćajne nesreće. Korišćenjem kvalitetnih delova osiguravate da je vozilo bezbedno za vožnju.
  3. Veća vrednost pri preprodaji: Kupci su voljni platiti više za automobile koji su popravljeni sa visokokvalitetnim delovima. To povećava poverenje kupaca da automobil neće imati problema u bliskoj budućnosti.
  4. Ušteda na dugoročnom održavanju: Iako kvalitetni delovi mogu koštati više na početku, oni se često isplate na duge staze jer smanjuju potrebu za čestim održavanjem i popravkama.
  5. Očuvanje originalnosti vozila: Ako planirate da obnovite automobil kako bi bio što bliži originalnom stanju, kvalitetni delovi, posebno oni koji su specifični za određeni model, pomoći će vam da postignete taj cilj.
  6. Garancija: Mnogi proizvođači kvalitetnih auto delova nude garancije na svoje proizvode. To može biti dodatna prednost, jer u slučaju neispravnosti delova, možete dobiti zamenu bez dodatnih troškova.

Investiranje u kvalitetne auto delove kao sto je Akumlator ili Motorno ulje nije samo pitanje novca; to je pitanje sigurnosti, dugovečnosti i vrednosti vašeg automobila. Kada razmišljate o obnovi automobila kupljenog sa Mobile.de, imajte na umu ove prednosti i uvek birajte kvalitet pre cene. Na kraju, kvalitet se uvek isplati.

Kako proceniti isplativost popravke automobila ?

Kada razmišljate o kupovini oštećenog automobila sa sajta kao što je Mobile.de, prva stvar koju treba da uzmete u obzir su troškovi. Da biste doneli informisanu odluku, evo detaljnog vodiča o tome kako proceniti isplativost popravke automobila:

  1. Cena automobila na Mobile.de: Proučite sajt i uporedite cene sličnih modela. Imajte na umu da cena može značajno varirati u zavisnosti od stepena oštećenja i godišta automobila.
  2. Troškovi transporta: Ako kupujete automobil iz Nemačke, morate uzeti u obzir troškove prevoza do Srbije. To može uključivati troškove špedicije, kamionskog prevoza i slično.
  3. Carina i porez: Kada uvezete automobil u Srbiju, moraćete da platite carinu i porez na dodatu vrednost. Informišite se o aktuelnim stopama i kalkulacijama kako biste imali tačnu procenu.Takve infomacije i katalosku vrednost auta mozete dobiti pretplatom na AMS katalog.
  4. Troškovi popravke: Ovo je možda najvažniji deo. Treba da imate jasnu procenu koliko će vas koštati popravka automobila. Ovo uključuje cenu delova, radne sate mehaničara i potencijalne dodatne troškove.
  5. Cena delova: Ako imate direktan pristup delovima, kao što su oni koje mi nudimo, možete značajno smanjiti troškove. Uporedite cene delova na tržištu sa onima koje možete dobiti direktno.
  6. Registracija: Nakon popravke, automobil će morati da prođe tehnički pregled i da se registruje. Ovo su dodatni troškovi koji se često zanemaruju.
  7. Potencijalna vrednost automobila nakon popravke: Konačno, procenite koliko možete prodati automobil nakon što ga popravite. Da li će cena koju možete postići pokriti sve prethodne troškove i doneti profit?

Da biste procenili isplativost popravke automobila sa Mobile.de, morate uzeti u obzir sve gore navedene faktore. Ako ukupni troškovi kupovine, transporta, carine, popravke i registracije budu manji od cene po kojoj planirate da prodate automobil, onda se takva investicija isplati. U suprotnom, možda bi bilo bolje da tražite drugu opciju ili model automobila

Mobile.de – Da li se isplati kupovina oštećenog automobila sa nemačkog sajta?

Primer u praksi – Kako je Marko profitirao od kupovine oštećenog automobila sa Mobile.de

Marko je strastveni automobilista i stalno je u potrazi za dobrim prilikama na tržištu. Nakon detaljnog istraživanja na Mobile.de, naišao je na oštećeni BMW serije 3 koji je bio ponuđen po znatno nižoj ceni nego što bi ovaj model u dobrom stanju koštao.

  • Kupovina: Cena automobila bila je snižena za 40% u odnosu na tržišnu vrednost sličnog modela u dobrom stanju. Uzrok oštećenja bila je manja saobraćajna nesreća koja je oštetila prednji deo vozila.
  • Uvoz i carina: Troškovi uvoza i carine nisu bili naročito visoki, s obzirom da je automobil bio oštećen. Marko je takođe koristio usluge posrednika za olakšavanje celog procesa.
  • Popravka: Ovde je ključni deo priče. Umesto da koristi skuplje originalne delove, Marko se odlučio za kvalitetne zamenske delove iz prodavnice MD AUTO. Zamenio je oštećene delove, uključujući branik, farove i hladnjak. Zahvaljujući pristupačnim cenama i visokom kvalitetu delova, troškovi popravke bili su smanjeni za gotovo 50% u odnosu na procene koje je dobio u drugim radionicama.
  • Rezultat: Nakon popravke, Marko je imao automobil koji je izgledao i funkcionisao kao nov, ali po znatno nižoj ukupnoj ceni. Kada je sve sabrao, uštedeo je skoro 30% u odnosu na cenu koju bi platio za isti model automobila u odličnom stanju. Osim toga, s obzirom na kvalitet delova koje je koristio, Marko je bio siguran da će njegov automobil dugoročno biti pouzdan.

Markov primer pokazuje da uz pravilno istraživanje i koristeći kvalitetne delove, kupovina oštećenih automobila sa Mobile.de može biti veoma isplativa. Ključ je u detaljnom proračunu troškova, strpljenju i pronalaženju pravih partnera za delove i servis.

Zaključak:

Kupiti oštećeni automobil s Mobile.de? Pa, može biti pun pogodak za uštedu i zaradu, ali ne trčite pred rudu kako bi se reklo! Prvo, uzmite papir i olovku i računajte koliko će vas koštati svi ti delovi za popravku. Naravno, ako znate gde da pronađete prave i kvalitetne delove (kao što su u nasim prodavnicama recimo), već ste korak ispred. Pre nego što izbrojite svoje pare, proćaskajte malo s onima koji znaju zanat, mehaničarima, majstorima. I, naravno, bacite oko na to kako se cene kreću na tržištu. Ko zna, možda baš vi postanete car putničkog voznog parka u svom kraju!