Set Kvačila sa plivajućim zamajcem cena i koji izabrati!?

Set kvačila sa plivajućim zamajcem, čija cena odražava njegovu važnost i kvalitet, neizostavan je deo svakog automobila, simbolizujući ne samo slobodu i nezavisnost, već i odraz vašeg ličnog stila. Automobili, koji su više od pukog prevoznog sredstva, zaslužuju pažljivo održavanje kako bi uvek bili u optimalnom stanju. U tom kontekstu, izbor pravog seta kvačila sa plivajućim zamajcem je ključan za osiguranje optimalnih performansi i dugovečnosti vašeg četvorotočkaša.

  Set Kvačila sa plivajućim zamajcem CENA
Pošalji broj šasije vozila na VIBER klikom na broj telefona i saznaj CENU

Set Kvačila sa plivajućim zamajcem cenaΔ Prodavnica Surčin – 060/30-30-623

Set Kvačila sa plivajućim zamajcem cenaΔ Prodavnica Zvezdara – 060/30-30-627

Šta je Set Kvačila sa Plivajućim Zamajcem

Set kvačila sa plivajućim zamajcem (često skraćeno kao DMF – Dual Mass Flywheel) je inovativna komponenta u automobilskoj industriji koja igra ključnu ulogu u radu transmisionog sistema vozila. Da bismo razumeli njegovu funkciju i značaj, potrebno je prvo razumeti osnovne komponente i njihovu interakciju.

Osnovne Komponente

  1. Plivajući Zamajac (DMF): Ova komponenta efektivno se sastoji iz dva odvojena dela koji su povezani amortizerima. Glavna funkcija plivajućeg zamajca je da apsorbuje i ublažava šokove i vibracije između motora i transmisije, posebno u situacijama promene brzina i pri niskim obrtajima.
  2. Lamela Kvačila: Ovaj deo prenosi snagu od motora do transmisionog sistema. Kada je kvačilo pritisnuto, disk se odvaja od zamajca, prekidajući prenos snage.
  3. Korpa Potisna: Radi zajedno sa diskom kvačila kako bi omogućio prenos ili prekid prenosa snage.
  4. Druk lager: Aktivira mehanizam kvačila i omogućava vozaču da kontrolishe povezivanje ili odvajanje motora od transmisionog sistema.

Funkcionalnost i Prednosti

1. Smanjenje Vibracija i Šoka: DMF značajno smanjuje vibracije motora, posebno one koje nastaju pri niskim obrtajima i tokom promene brzina. Ovo povećava udobnost u vožnji i smanjuje umor vozača.

2. Zaštita Transmisionog Sistema: Plivajući zamajac smanjuje šokove na transmisioni sistem, štiteći ga od brzog habanja i potencijalnih oštećenja. Ovo produžava životni vek transmisionih komponenti.

3. Bolje Performanse Motora: DMF omogućava motoru da radi efikasnije, posebno pri niskim obrtajima, što dovodi do boljih performansi i manje potrošnje goriva.

4. Smanjenje Buke: Jedan od ključnih benefita DMF-a je i smanjenje buke koja nastaje usled rada motora i transmisionog sistema.

mehanicar-lezi-ispod-automobila-posmatra-set-kvacila

Luk Set Kvačila sa Plivajućim Zamajcem cena i  zašto je Najbolji Izbor?

Kada je reč o setovima kvačila sa plivajućim zamajcem, izbor brenda igra ključnu ulogu. Među najpouzdanijim i najcjenjenijim brendovima u ovoj oblasti izdvaja se Luk. Evo nekoliko razloga zašto je Luk pravi izbor za vaše vozilo:

1. Dugogodišnje Iskustvo:

Luk ima decenije iskustva u proizvodnji auto delova, što garantuje kvalitet i pouzdanost. Njihovo dugogodišnje prisustvo na tržištu pruža sigurnost da ćete dobiti proizvod koji je prošao rigorozne testove kvaliteta i izdržljivosti.

2. Inovacija i Tehnološki Napredak:

Luk kontinuirano ulaže u istraživanje i razvoj, uvodeći inovativne tehnologije u svoje proizvode. To znači da kada kupujete Luk set kvačila sa plivajućim zamajcem, dobijate proizvod koji koristi najnovije tehnološke dostignuća.

3. Širok Asortiman Proizvoda:

Bez obzira da li vozite Peugeot 307, Golf 5, ili neki drugi model, Luk nudi širok spektar setova kvačila i plivajućih zamajaca prilagođenih različitim tipovima vozila. To omogućava da pronađete tačan set koji odgovara specifikacijama vašeg automobila.

4. Optimalan Odnos Cena-Kvalitet:

Iako su Luk proizvodi možda skuplji u odnosu na neke druge brendove, kvalitet koji dobijate opravdava investiciju. Dugoročno gledano, investiranje u kvalitetne delove poput onih koje nudi Luk znači manje troškove održavanja i manju verovatnoću kvarova.

5. Globalna Prisutnost i Podrška:

Kupovinom Luk setova kvačila i plivajućih zamajaca, dobijate i prednost globalne mreže podrške. U slučaju potrebe za savetom ili servisom, lako je pronaći stručnu pomoć.

6. Pozitivne Recenzije i Poverenje Korisnika:

Luk uživa visok ugled među vlasnicima automobila širom sveta. Mnoštvo pozitivnih recenzija i preporuka od strane zadovoljnih korisnika govori u prilog kvaliteta njihovih proizvoda.

SCrno Bela Slika Dmf Seta Kvacila

 

Zaključak

Set kvačila sa plivajućim zamajcem nije samo još jedan auto deo; to je ključna komponenta koja unapređuje iskustvo vožnje, efikasnost i dugovečnost vašeg vozila. Ova tehnologija odražava savremene trendove u automobilskoj industriji koji teže ka udobnijoj, ekonomičnijoj i održivijoj vožnji. Pravilnim izborom i ulaganjem u kvalitetan DMF, ne samo da unapređujete performanse svog vozila već i štitite njegovu dugoročnu vrednost i funkcionalnost. U tom smislu, DMF predstavlja pametnu, dugoročnu investiciju u zdravlje i performanse vašeg automobila.

  Set Kvačila sa plivajućim zamajcem CENA
Pošalji broj šasije vozila na VIBER klikom na broj telefona i saznaj CENU

Set Kvačila sa plivajućim zamajcem cenaΔ Prodavnica Surčin – 060/30-30-623

Set Kvačila sa plivajućim zamajcem cenaΔ Prodavnica Zvezdara – 060/30-30-627