Set Kvačila sa plivajućim zamajcem cena i koji izabrati!?

Set kvačila sa plivajućim zamajcem, čija cena odražava njegovu važnost i kvalitet, neizostavan je deo svakog automobila, simbolizujući ne samo slobodu i nezavisnost, već i odraz vašeg ličnog stila. Automobili, koji su više od pukog prevoznog sredstva, zaslužuju pažljivo održavanje kako bi uvek bili u optimalnom stanju. U tom kontekstu, izbor pravog seta kvačila sa plivajućim zamajcem je ključan za osiguranje optimalnih performansi i dugovečnosti vašeg četvorotočkaša.

  Set Kvačila sa plivajućim zamajcem CENA
Pošalji broj šasije vozila na VIBER klikom na broj telefona i saznaj CENU

Set Kvačila sa plivajućim zamajcem cenaProdavnica Surčin – 060/30-30-623      Prodavnica Zvezdara – 060/30-30-627

Šta je Set Kvačila sa Plivajućim Zamajcem

Set kvačila sa plivajućim zamajcem (često skraćeno kao DMF – Dual Mass Flywheel) je inovativna komponenta u automobilskoj industriji koja igra ključnu ulogu u radu transmisionog sistema vozila. Da bismo razumeli njegovu funkciju i značaj, potrebno je prvo razumeti osnovne komponente i njihovu interakciju.

Osnovne Komponente

 1. Plivajući Zamajac (DMF) : Ova komponenta efektivno se sastoji iz dva odvojena dela koji su povezani amortizerima. Glavna funkcija plivajućeg zamajca je da apsorbuje i ublažava šokove i vibracije između motora i transmisije, posebno u situacijama promene brzina i pri niskim obrtajima.
 2. Lamela Kvačila : Ovaj deo prenosi snagu od motora do transmisionog sistema. Kada je kvačilo pritisnuto, disk se odvaja od zamajca, prekidajući prenos snage.
 3. Korpa Potisna : Radi zajedno sa diskom kvačila kako bi omogućio prenos ili prekid prenosa snage.
 4. Druk lager (potisni ležaj) : Aktivira mehanizam kvačila i omogućava vozaču da kontrolishe povezivanje ili odvajanje motora od transmisionog sistema. Druk lager ili potisni ležaj je jako bitna komponenta u ovom setu.

Funkcionalnost i Prednosti

1. Smanjenje Vibracija i Šoka: DMF značajno smanjuje vibracije motora, posebno one koje nastaju pri niskim obrtajima i tokom promene brzina. Ovo povećava udobnost u vožnji i smanjuje umor vozača.

2. Zaštita Transmisionog Sistema: Plivajući zamajac smanjuje šokove na transmisioni sistem, štiteći ga od brzog habanja i potencijalnih oštećenja. Ovo produžava životni vek transmisionih komponenti.

3. Bolje Performanse Motora: DMF omogućava motoru da radi efikasnije, posebno pri niskim obrtajima, što dovodi do boljih performansi i manje potrošnje goriva.

4. Smanjenje Buke: Jedan od ključnih benefita DMF-a je i smanjenje buke koja nastaje usled rada motora i transmisionog sistema.

mehanicar-lezi-ispod-automobila-posmatra-set-kvacila

Luk Set Kvačila sa Plivajućim Zamajcem cena i  zašto je Najbolji Izbor?

Kada je reč o setovima kvačila sa plivajućim zamajcem, izbor brenda igra ključnu ulogu. Među najpouzdanijim i najcjenjenijim brendovima u ovoj oblasti izdvaja se Luk kvačila. Evo nekoliko razloga zašto je set kvačila Luk pravi izbor za vaše vozilo:

1. Dugogodišnje Iskustvo:

Luk ima decenije iskustva u proizvodnji auto delova, što garantuje kvalitet i pouzdanost. Njihovo dugogodišnje prisustvo na tržištu pruža sigurnost da ćete dobiti proizvod koji je prošao rigorozne testove kvaliteta i izdržljivosti.

2. Inovacija i Tehnološki Napredak:

Luk kontinuirano ulaže u istraživanje i razvoj, uvodeći inovativne tehnologije u svoje proizvode. To znači da kada kupujete Set kvačila Luk sa plivajućim zamajcem, dobijate proizvod koji koristi najnovije tehnološke dostignuća.

3. Širok Asortiman Proizvoda:

Bez obzira da li vozite Peugeot 307, Golf 5, ili neki drugi model, Luk nudi širok spektar setova kvačila i plivajućih zamajaca prilagođenih različitim tipovima vozila. To omogućava da pronađete tačan set koji odgovara specifikacijama vašeg automobila.

4. Optimalan Odnos Cena-Kvalitet:

Iako su kvačila Luk proizvodi možda skuplji u odnosu na neke druge brendove, kvalitet koji dobijate opravdava investiciju. Dugoročno gledano, investiranje u kvalitetne delove poput onih koje nudi Luk znači manje troškove održavanja i manju verovatnoću kvarova.

5. Globalna Prisutnost i Podrška:

Kupovinom Luk setova kvačila i plivajućih zamajaca, dobijate i prednost globalne mreže podrške. U slučaju potrebe za savetom ili servisom, lako je pronaći stručnu pomoć.

6. Pozitivne Recenzije i Poverenje Korisnika:

Kvačila Luk uživaju visok ugled među vlasnicima automobila širom sveta. Mnoštvo pozitivnih recenzija i preporuka od strane zadovoljnih korisnika govori u prilog kvaliteta njihovih proizvoda.

SCrno Bela Slika Dmf Seta Kvacila

Valeo setovi kvačila i plivajućeg zamajca

Tražite pouzdano rešenje za poboljšanje performansi vašeg automobila? Ne tražite dalje od Valeo setova kvačila i plivajućeg zamajca! Kao vodeći proizvođač u auto-industriji, Valeo nudi vrhunsku tehnologiju dizajniranu da zadovolji specifične potrebe vašeg vozila, obezbeđujući glatko i precizno upravljanje.

Svaki set kvačila i plivajući zamajac izrađeni su da izdrže test vremena, koristeći napredne materijale i inovativne tehnike proizvodnje. Bez obzira na model vašeg automobila, Valeo pruža optimalnu sinhronizaciju, smanjuje vibracije i povećava efikasnost goriva. To znači manje briga za vas i duži vek vašeg automobila.

Setovi kvačila i  plivajući zamajac SACHS

SACHS, brend koji je deo prestižne ZF Friedrichshafen AG grupacije, globalno je priznat kao lider u razvoju i proizvodnji visokokvalitetnih sistema kvačila i plivajućih zamajaca za sve tipove vozila. Sa bogatom tradicijom inovacija i tehnološkog napretka, ZF grupacija je posvećena osiguravanju izuzetnih performansi, efikasnosti i pouzdanosti u auto-komponentama koje proizvodi.

SACHS proizvodi karakterišu vrhunski inženjering i preciznost, što ih čini idealnim izborom za vozače koji traže maksimalnu optimizaciju performansi i dugotrajnost svojih vozila. Integracijom naprednih materijala i najnovijih tehnoloških dostignuća, SACHS setovi kvačila i plivajućih zamajaca obezbeđuju superiornu kontrolu vožnje. Koriste ih mnogi proivođači Alfa Romeo , Audi Bmw , Fiat, Ford , Honda kao prvu ugradnju!

Odaberite SACHS by ZF za unapređenje vašeg vozila sa komponentama koje postavljaju standarde u industriji. Pozovite našu  prodavnicu  uverite se u kvalitet koji definiše vožnju sutrašnjice. Investirajte u tehnologiju koja vas vodi napred – izaberite SACHS, izaberite ZF.

Set Kvačila sa plivajućim zamajcem cena

Napisacemo Vam neke od okvirnih cena DMF setova kvačila sa plivajućim zamajcem po modelima vozila :

 • Audi A4 2.0 TDI –  Cena od 38000rsd  do 59000rsd
 • Bmw 320D –  Cena od 41000rsd do 62000rsd
 • Ford Focus 1.8 Tdci – Cena od 36000rsd  do 69000rsd
 • Fiat Stilo 1.9 jtd – Cena od 38000rsd do 58000rsd
 • VW Golf 1.9 tdi – Cena od 30000rsd do 45000rsd
 • Alfa Romeo 159 2.0 jtdm – Cena od 39000rsd do 55000rsd
 • Honda Accord – Cena od 54000rsd do 72000rsd

Cene su informativnog karaktera i zavise od proizvođača kojeg želite-  Za tačnu cenu pozovite naše prodavnice auto delova

Pravilnim izborom i ulaganjem u kvalitetan DMF, ne samo da unapređujete performanse svog vozila već i štitite njegovu dugoročnu vrednost i funkcionalnost. U tom smislu, DMF predstavlja pametnu, dugoročnu investiciju u zdravlje i performanse vašeg automobila. Naše dugogodišnje iskustvo u prodaji auto delova i DMF setova garanituje najbolji izbor za Vaš automobil!

  Set Kvačila sa plivajućim zamajcem CENA
Pošalji broj šasije vozila na VIBER klikom na broj telefona i saznaj CENU

Set Kvačila sa plivajućim zamajcem cenaProdavnica Surčin – 060/30-30-623      Prodavnica Zvezdara – 060/30-30-627