BMW X3 iskustva, delovi, karakteristike i problemi – saveti za vlasnike

BMW X3 iskustva, delovi, karakteristike i problemi – saveti za vlasnike

Ako vam je važno da znate da li je zahtevno održavanje BMW X3  koje su karakteristike ili mane, potrudićemo se da vam približimo odgovore na vaša pitanja i tako saznate bitne informacije o automobilu BMW X3.

Karakteristike BMW-a X3

Za početak, reč je o prilično velikom automobilu sa velikim prostorom za odrasle koji žele udobno da putuju, takođe poseduje veliki prtljag prostor. Naravno postoje određene mane u komforu, a to je prilično uzan prostor u sredini za petog putnika zbog velike izdignutosti, što predstavlja problem za noge putnika.

Prednji deo BMW-a X3 je zaista lep i pleni na putu pojavom, takođe ne samo zbog većeg klirensa ili prostora već zbog luksuznog dizajna i solidnim kvalitetom izrade ostaviće uzdahe za sobom. Svi modeli BMW vozila su poznati po opremljenosti i lakoći korišćenja kao jedni od najboljih na svetu.

Iskustva sa BMW-om X3

Kada kupite BMW očekivanja su visoka, posebno u osećaju u vožnji njihovih modela. BMW X3 je u potpunosti opravdao takva očekivanja posebno u osećaju same vožnje koja pričinjava vise nego dobru zabavu.

Dizel linija se sastoji od 2.0-litarskog motora koji poseduje četiri cilindra i 3.0 litarskog motora koji ima šest cilindara. Četvorocilindrični motori nose oznake 18d i 20d, koji je i najpopularniji. Dok šestcilindrični sa oznakama 30d i sa posebnim perfomansama oznaka 35d. Uglavnom sve verzije modela dolaze sa four-wheel drive kao osnovnom verzijom.

Džip BMW X3 svoje najbolje performanse će pokazati sa šestcilindričnim motorima koji su naravno i skpulji da održavanje i više troše goriva od 2.0 litarskih, koji su mnogo popularniji i za koje se najviše kupaca odluči.

Za koji god se Džip X3 odlučite predlažemo opciju sa automatckim menjačem, koji je izuzetno precizan u stepenima prenosa sto će se odraziti na samu vožnju.

Manuelni menjač sa šestotepenim prenosom je u vozilu još od prvog predstavljenog  modela od godine 2008, kada je polako izbačen iz upotrebe, dok je automatski menjač predstavljen na početku bio sa pet brzina, 2006. godine sa šest brzina, dok sa osam u potpuno novom modelu iz 2011 godine.

bmw x3 pozadi

Održavanje i BMW x3 problemi

Rezervni delovi za BMW X3 nisu previše skupi, bar ništa vise od ostalih vozila iz SUV segmenta, takođe postoji veoma dobra snabdeventost delova za X3.

Nažalost, najtraženiji model BMW X3 2.0 d su problemi najviše pogodili, česti problemi su oko usisa vazduha i elektrike. Takođe se pokazalo da se može pojaviti problem sa lancom motora koji imaju svi modeli X3.

Prednost u vidu toga što X3 nema veliki servis može biti i mač sa dve oštrice. Ukoliko dođe do oštećenja lanca, može biti veliki trošak zameniti ga, jer se nalazi na nepristupačnim zadnjem delu motora čija zamena je visoka.

Treba napomenuti da je im je i problem filter čestica izduvnih gasova, tačnije DPF filter. Redovno čišcenje i regeneracija DPF filtera može sprečiti probleme i skupocene opravke.

Delovi koje treba ugrađivati u vaš BMW X tri

Pri menjanju dotrajalih delova na vašem X3 morate obratiti pažnju čije delove vam majstor ugrađuje. Iz našeg iskustva, a i iskustva vlasnika, naravno da je najbolje ugrađivati najkvalitentije delove u vaše vozilo, međutim to nije uvek moguće.

Preporuka koje proizvođače treba ugrađivati da bi vas BMW još dugo služio.

Bilo da tražite delove za BMW ili neku drugu marku, MD Auto je tu za vas.

Sto se tiče supsenzije i amortizera, trebalo bi uzeti u obzir samo visoko kvalitene auto delove.
*Amortizeri su jako bitan faktor za vožnju i osećaj lagodnosti u vašem X3, zato treba stare menjati iskljicivo pozdanim proivodjačima kao što su:

  • KAYABA
  • MONROE
  • SAHCS
  • BILSTEIN  

*Diskovi i pločice su takođe jako bitni, ako ne i najviše za bezbenost pri vožnji vašeg BMW-a, zato treba na prvom mestu izabrati brend ATE, koji je bez premca za vozila BMW. Naravno, ukoliko niste u mogćnosti nije loše izabrati ni BREMBO, FERODO, TEXTAR ili TRW.

*Oslanjanje i dinamika vožnje je nešto što BMW odvaja od ostalih. Savet za delove je svakako brend LEMFORDER, koji ide u prvu ugradnju vozila marke BMW. Ali ne biste pogrešili sa brendovima FEBI, SWAG ili MEYLE.

*Zamena kaiševa i španera na BMW X3 automobilima je više nego bitna ako se naravno menja na vreme. BMW X3 nema veliki servis kao ostali modeli, ali zato takođe ima kaiševe alternatora i klime koje treba redovno menjati. Brendove koje preporučujemo za zamenu su CONTINETAL za kaiševe i INA za rolere i španere.

*Set kvačila i zamajac za BMW X3, ako je u pitanju manuelni menjač, moraju biti originalnog kvaliteta. Menjač BMW X3 je izuzetno precizan, pa je i njegovo korišćenje lagano, zato se mora paziti da rezervni delovi budu marke LUK ili SAHCS

bmw x3 volan

Akumulator za BMW X3

Da bi vaš X3 funkicinisao kako treba poželjno je staviti optimalan akumulator. Komplikovana elektronika, mnogo prekidača, senzora koji su sastavni delovi svakog BMW-a iziskuju kvalitetan akumulator.

Predlog koji vam možemo dati je da benzinski motore nose od 60ah do 80ah, dok dizel motori izmedju 95ah i 100ah. Brendovi kojih bi se trebalo držati su ENERGIZER i VARTA akumulatori.

Pokušali smo vam predočiti karakteristike i mane iz iskustva vlasnika BMW X3. Odžavanje X3 ne bi rebalo biti veći problem ako se radi na vreme i zamena delova sa preporučenim brendovima. Mozemo zaključiti da  BMW X3 može biti i ekonomičan automobil sa ne previše skupim održavanjem.

Potrebno je izbrati odgovarajući, naš predlog je najpopularniji 2.0 dizel motor, jer je povoljniji za servisiranje od 3.0 litarskih motora ali ukusi su različiti, na vama je da odlučite.

Cene BMW x3 delova možete saznati tako što ćete nas pozvati na naše brojeve telefona.