GALENIKA Auto komplet H4

Šifra artikla: A1572

GALENIKA Auto komplet H4
3.550,00 RSD

* Cena važi samo za gotovinsko plaćanje i online poručivanje

Informacije o GALENIKA Auto komplet H4
Karakteristike
BrendGALENIKA
Naziv i vrsta robe: Auto oprema, Prva pomoć za auto

Opis proizvoda

Galenikin Auto komplet je paket sačinjen od svih stavki koji čine obaveznu opremu za auto, odnosno opremu koju morate imati u svom autu da vas ne bi kaznila saobraćajna policija a i da biste dali svoj doprinos bezbednom učestvovanju u saobraćaju.

Komplet obavezne autoopreme sadrži:

Komplet prve pomoći – Galenika
Euro trougao
Traka za vuču 2t
Reflektujući prsluk
Garnitura sijalica H4

Euro trougao

„Euro trougao“ ili češće nazivan „sigurnosni trougao“ je reflektirajući trougao koji se koristi kao upozoravajući signal u slučaju saobraćajne nezgode ili kada je vozilo zaustavljeno na putu zbog kvara. Kada se postavi na put iza zaustavljenog vozila, ovaj trougao služi kao vizuelno upozorenje za nadolazeće vozače da se približavaju prepreki ili potencijalno opasnoj situaciji.

U mnogim zemljama, posedovanje ovakvog trougla u vozilu je zakonski obavezno, a često je deo standardne opreme zajedno s kompletom prve pomoći.

Kada se koristi, trougao se postavlja iza zaustavljenog vozila na određenoj udaljenosti, često preporučenoj ili propisanoj zakonodavstvom, kako bi se osiguralo da nadolazeći vozači imaju dovoljno vremena da reaguju.

Pored svog osnovnog oblika, neki trouglovi mogu imati i dodatne funkcije, poput svetlećih dioda (LED) za bolju vidljivost noću.

Traka za vuču 2t

Traka za vuču sa oznakom „2t“ je sredstvo namenjeno za vuču vozila, pri čemu „2t“ označava njenu nosivost od 2 tone (ili 2000 kilograma). To znači da je traka dizajnirana da povuče ili podigne vozilo mase do 2 tone.

Evo nekoliko karakteristika i informacija o trakama za vuču:

 1. Materijal: Trake za vuču su obično napravljene od jakih materijala poput najlona ili poliestera.
 2. Kuke ili alke: Na krajevima trake se nalaze kuke ili alke koje omogućavaju spajanje trake na vučne tačke vozila.
 3. Elastičnost: Neke trake za vuču su elastične, što može pomoći u smanjenju iznenadnih udara ili trzaja prilikom početka vuče.
 4. Upotreba: Trake za vuču se koriste kada je vozilo zaglavljeno, pokvareno ili nije u mogućnosti da se kreće iz nekog drugog razloga. Vozilo koje vuče mora imati odgovarajuću nosivost i snagu za taj zadatak.
 5. Bezbednost: Kada koristite traku za vuču, važno je osigurati da je pravilno postavljena, da je vozilo u ispravnom stanju za vuču i da postupate prema svim bezbednosnim preporukama.
 6. Skladištenje: Nakon upotrebe, traka bi trebalo da se osuši (ako je mokra) i čuva na suvom mestu kako bi se izbeglo oštećenje ili propadanje materijala.

Ako razmatrate kupovinu trake za vuču, važno je da odaberete onu koja odgovara težini i potrebama vašeg vozila. Takođe, pre upotrebe uvek se konsultujte s uputstvom proizvođača o pravilnom rukovanju i upotrebi.

Reflektujući prsluk

Reflektujući prsluk, često nazivan i reflektirajući ili fluorescentni sigurnosni prsluk, je odevni predmet dizajniran da poboljša vidljivost osobe koja ga nosi. Ovi prsluci su obično napravljeni od visoko vidljivih boja, poput neonsko žute ili narandžaste, i obično su ukrašeni reflektujućim trakama koje svetlucaju kada na njih padne svetlo (npr. farovi automobila).

Evo nekoliko ključnih tačaka o reflektujućim prslucima:

 1. Namena: Ovi prsluci su prvenstveno namenjeni povećanju vidljivosti ljudi u uslovima slabog osvetljenja ili pri lošim vremenskim uslovima.
 2. Upotreba u saobraćaju: Vozači i putnici često nose reflektujuće prsluke kada izlaze iz vozila na putu, naročito u hitnim situacijama, kako bi bili bolje vidljivi drugim učesnicima u saobraćaju. U mnogim zemljama, posedovanje reflektujućeg prsluka u vozilu je zakonski obavezno, a vozači i putnici moraju ga nositi kada napuste vozilo na putu u slučaju nesreće ili kvara.
 3. Ostale primene: Reflektujući prsluci nisu samo za vozače. Takođe ih često koriste radnici na gradilištima, u skladištima, sigurnosne službe, biciklisti, trkači, školska deca i mnogi drugi koji žele ili moraju biti dobro vidljivi.
 4. Dizajn i materijal: Osim što su napravljeni od fluorescentnog materijala, prsluci često imaju horizontalne i/ili vertikalne reflektujuće trake koje svetlucaju kada na njih padne svetlo.
 5. Skladištenje: Mnogi reflektujući prsluci su dizajnirani da budu lagani i preklopivi, tako da se lako mogu skladištiti u vozilu, torbi ili ranču.

Nošenje reflektujućeg prsluka može biti ključno u prevenciji nesreća i povreda, naročito u uslovima slabog osvetljenja ili kada postoji rizik od interakcije s vozilima ili teškom mašinerijom.

Garnitura sijalica H4

Garnitura sijalica H4 odnosi se na set rezervnih sijalica za automobile, gde je H4 specifična vrsta sijalice koja se koristi za farove na mnogim vozilima. Sijalica H4 integriše dve niti u jednom reflektoru, omogućavajući i kratko i dugo svetlo iz iste sijalice.

Kada se govori o „garnituri“ sijalica, obično se misli na komplet rezervnih sijalica koje vozač treba da ima u svom vozilu. U zavisnosti od lokalnih propisa ili preporuka, ovaj set može uključivati:

 • Sijalice za glavne farove (poput H4)
 • Sijalice za poziciona svetla
 • Sijalice za migavce
 • Sijalice za stop svetla
 • Sijalice za svetla za maglu
 • Sijalice za unutrašnje osvetljenje
 • i druge tipove sijalica koje automobil može koristiti.

U mnogim zemljama, preporučljivo je ili čak zakonski obavezno da vozači sa sobom u vozilu imaju rezervne sijalice, kako bi u slučaju otkaza neke od sijalica mogli brzo i lako zameniti neispravnu sijalicu.

Komplet prve pomoći naručivanje

Pozovite nas na neki od narednih brojeva telefona i naručite komplet prve pomoći za vaš auto:

 • tel: 011/6405-110
 • mob: 060/30-30-627
 • tel: 011/8443-608
 • mob: 060/30-30-623

Naše preporuke

B3023-3-325x325

GALENIKA Auto komplet H4

3.550,00 RSD