Najpouzdaniji automobili – Koji su automobili najpouzdaniji?

Najpouzdaniji automobili – Koji su automobili najpouzdaniji?

Najpouzdaniji automobili su oni koji se najmanje kvare i koji nisu skupi za popravku kada se kvarovi ipak jave. Kada tražite novi automobil, pouzdanost bi trebalo da bude jedan od glavnih faktora koje treba uzeti u obzir. Srećom, postoji mnogo automobilskih brendova koji su poznati po svojoj pouzdanosti i dugotrajnosti.

najpouzdaniji automobili

Kako bi razdvojili činjenice od fikcije, online prodavnica novih i polovnih automobila Carwow udružila se sa britanskom kompanijom za izdavanje garancija za automobile nakon isteka garantnog roka – Warranty Wise, kako bi napravila listu najpouzdanijih ali i najnepouzdanijih automobila.

Ovo istraživanje je sprovedeno koristeći podatke iz proširenih evidencija garancija za automobile koje drži Warranty Wise, kao i podatke o zahtevima za popravku koje su primili. Kako bi se osigurala što veća pravičnost, ocenjivane su samo marke automobila sa najmanje 500 automobila na Warranty Wise-ovim evidencijama, a svi uključeni modeli bili su van garantnog roka proizvođača.

Warranty Wise uzima u obzir starost automobila, troškove popravke, vreme potrebno za popravku i učestalost popravki prilikom dodele ocene pouzdanosti – i to se odnosi i na marke automobila. U slučaju da postoji nerazrešeno izjednačenje, marka automobila sa najstarijim prosečnim godinama vozila zauzima prvo mesto. Naime, manje je iznenađujuće da stariji automobil ima probleme.

Kvalitetne delove za održavanje vašeg auta, kao i za veliki ili mali servis, naručite na telefone: 060/3030623060/3030627 ili 011/8443-608.

Najpouzdaniji automobili

Najpouzdaniji automobili prema Warranty Wise-u su oni koje pravi Honda. Njihova vozila su poznata po svojoj mehaničkoj izdržljivosti i prosečno su starija od vozila drugih brendova kada dođe do popravki. Takođe, nisu skupi za popravku kada se kvarovi jave. Drugi brendovi koji su se pokazali pouzdanim uključuju Lexus, Toyota, Smart i Hyundai.

Prema statistici Warranty Wise-a, nekoliko brendova su se izdvojili po svojoj pouzdanosti u vožnji i niskim troškovima popravki. To uključuje i Kia i Suzuki. Kia nudi impresivnu garanciju od sedam godina/100.000 milja, a prosečna cena popravke njihovih vozila nakon isteka garancije je pristojnih 530 funti. Suzuki, sa pouzdanošću od 71%, takođe nudi pristupačne troškove popravki – prosečna cena popravke njihovih vozila iznosi oko 520 funti.

Dakle, prilikom kupovine novog automobila, vredno je razmotriti pouzdanost kao faktor koji će uticati na dugoročni vlasnički trošak vozila. Dok se pouzdanost ne može garantovati u potpunosti, odabir automobila koji je poznat po tome da se retko kvari i da nisu skupi za popravku kada se kvarovi ipak jave, može uštedeti mnogo vremena i novca u budućnosti.

Kvalitetne delove za održavanje vašeg auta, kao i za veliki ili mali servis, naručite na telefone: 060/3030623060/3030627 ili 011/8443-608.

Najnepouzdaniji automobili

Iako postoji mnogo pouzdanih automobila na tržištu, takođe ima i onih koji su manje pouzdani. Naime, neki automobili češće iskazuju probleme nego drugi, a ovo se može manifestovati kroz česte popravke i visoke troškove održavanja. Mnogi vlasnici ovih vozila mogu se suočiti sa situacijom gde vozilo nije na raspolaganju zbog popravke u periodu koji traje duže od očekivanog, što može stvoriti nepotrebne probleme i troškove.

Nepouzdanost automobila može se očitovati u mnogim aspektima, kao što su elektronika, motor, menjač i drugi sistemi. Česti kvarovi mogu dovesti do smanjenja performansi automobila, trošenja goriva, ili čak i bezbednosnih problema. Osim toga, neki modeli automobila mogu imati probleme sa korozijom, što može dovesti do povećanih troškova popravki.

Pri kupovini novog automobila, važno je razmotriti njegovu pouzdanost i istoriju kvarova, kako bi se izbegle nepotrebne popravke i iznenadni troškovi. Mnogi proizvođači automobila nude garancije na svoje proizvode, ali potrebno je obratiti pažnju na to koliko dugo traje garancija i šta pokriva.

Kvalitetne delove za održavanje vašeg auta, kao i za veliki ili mali servis, naručite na telefone: 060/3030623060/3030627 ili 011/8443-608.

Lista brendova automobila – od najnepouzdanijih do najpouzdanijih:

BrendOcena pouzdanosti
Prosečna cena popravke u funtama
Land Rover 38%£1,260
Porsche40%£1,550
Jaguar51%£1,020
Chevrolet53%£900
Alfa Romeo53%£720
Audi53%£970
BMW53%£1,090
Mercedes56%£920
Mitsubishi58%£1,060
MINI60%£790
SEAT62%£660
VolksWagen62%£710
Citroen62%£580
Vauxhall62%£580
Volvo62%£790
Skoda64%£620
Peugeot64%£570
Nissan64%£740
Mazda67%£790
Renault67%£560
Ford67%£610
Kia69%£530
Suzuki71%£520
Fiat71%£510
Hyundai71%£570
Smart73%£460
Toyota80%£600
Lexus87%£1,100
Honda87%£530

najkvalitetniji auto delovi

Najpouzdaniji automobili – lista

29. Land Rover

Ocena pouzdanosti: 38%

Prosečna cena popravke: £1,260

Iako su SUV vozila marke Land Rover dizajnirana da se lako nose sa svim izazovima koji se pojavljuju tokom vožnje van glavnih puteva, možda će iznenaditi to što se ova marka vozila nalazi na dnu liste. Naime, prema podacima Warranty Wise-a, prosečan zahtev za popravku vozila marke Land Rover iznosi skoro 1.300 funti.

28. Porsche

Ocena pouzdanosti: 40%

Prosečna cena popravke: £1,550

Porsche je još jedna luksuzna marka koja ne prolazi dobro po pitanju mehaničke pouzdanosti, budući da je njihova ocena pouzdanosti samo dva procentna poena veća od Land Rover-a. Međutim, iako statistike Warranty Wise-a ukazuju da se Porsche vozila manje često pokvare, ipak su sklonija skupljim popravkama. U stvari, prosečan zahtev za popravku Porsche vozila, koji iznosi 1.550 funti, najviši je od svih marki navedenih na ovoj listi.

27. Jaguar

Ocena pouzdanosti: 51%

Prosečna cena popravke: £1,020

Ocena pouzdanosti marke Jaguar može biti značajno veća od ocene sestrinske marke Land Rover, ali to nije dovoljno da spreči ovog proizvođača automobila iz Koventrija da se rangira pri dnu liste. Prema podacima Warranty Wise-a, prosečan trošak računa za popravke automobila marke Jaguar iznosi 1.020 funti, što ih čini prilično skupim za popravke u slučaju kvara.

26. Chevrolet

Ocena pouzdanosti: 53%

Prosečna cena popravke: £900

Iako prema podacima Warranty Wise-a Chevrolet Spark spada u kategoriju najpouzdanijih polovnih automobila, čini se da je ovaj mali gradski automobil izuzetak kada su u pitanju vozila sa Chevrolet oznakom. Njegova ocena pouzdanosti od 53% među najgorima je među svim glavnim markama navedenim na ovoj listi, a Warranty Wise navodi da su popravci ovog vozila takođe prilično skupi u proseku, iako automobili nisu bili previše skupi prilikom kupovine novih.

25. Alfa Romeo

Ocena pouzdanosti: 53%

Prosečna cena popravke: £720

Warranty Wise-ovi podaci o zahtevima za popravkom pokazuju da slaba reputacija marke Alfa Romeo po pitanju pouzdanosti ima osnove u stvarnosti. Međutim, iako Warranty Wise tvrdi da se kvarovi na Alfa Romeo automobilima češće javljaju nego na Chevrolet modelima, podaci o zahtevima za popravku pokazuju da su prosečni troškovi popravke Alfa Romeo vozila znatno niži kada se stvari pokvare.

24. Audi

Ocena pouzdanosti: 53%

Prosečna cena popravke: £970

Nemački automobili uglavnom se smatraju pouzdanim, ali to se ne čini slučajem za Audi prema iskustvu Warranty Wise-a. S ocenom pouzdanosti od 53%, Audi je u istoj kategoriji kao i Alfa Romeo, a popravke na Audi automobilima takođe obično dolaze sa većim računima.

23. BMW

Ocena pouzdanosti: 53%

Prosečna cena popravke: £1,090

Kada pogledamo rangiranje brendova automobila po pouzdanosti, na prvi pogled deluje čudno da je BMW rangiran ispred Audija. Obe marke imaju istu ocenu pouzdanosti od 53%, ali prema Warranty Wise-u, prosečni računi za popravku BMW-ova su skuplji za 120 funti. Međutim, Warranty Wise objašnjava da su BMW-ovi automobili prosečno malo stariji od Audi automobila kada treba da se poprave, zbog čega su rangirani više.

22. Mercedes-Benz

Ocena pouzdanosti: 56%

Prosečna cena popravke: £920

Među tri velike nemačke premium marke, Mercedes-Benz je na vrhu po pitanju pouzdanosti – i njihovi automobili su naizgled nešto jeftiniji za popravku u proseku, prema Warranty Wise-u. Međutim, sa ocenom pouzdanosti od 56% i rangom 22, Mercedes je još daleko od toga da bude najbolja marka na ovoj listi kada je u pitanju trajnost.

21. Mitsubishi

Ocena pouzdanosti: 56%

Prosečna cena popravke: £1,060

Iako se japanski proizvođači automobila smatraju sinonimom za pouzdanost, možda je iznenađujuće vidjeti da se Mitsubishi nalazi tako daleko na ovom popisu. Još šokantnije je što prosječni računi za popravku Mitsubishijevih automobila prema podacima Warranty Wise-a iznose vrlo visokih 1.060 funti.

20. Mini

Ocena pouzdanosti: 60%

Prosečna cena popravke: £790

Warranty Wise navodi da je Mini nadprosečan brend kada se radi o pouzdanosti – njihova ocena je 60%, dok je prosečna cena popravke od 790 funti što ih stavlja iznad sredine ove liste po cenama popravki. Međutim, to pokazuje koliko su drugi brendovi automobila jaki jer se Mini nalazi tek na 20. mestu ove lestvice pouzdanosti.

19. SEAT

Ocena pouzdanosti: 62%

Prosečna cena popravke: £660

SEAT se nalazi na 19. mestu u rangiranju pouzdanosti prema Warranty Wise-u, malo ispred Minija. Prema podacima o zahtevima za popravku, SEAT automobili su malo manje skloni kvarovima od mnogih brendova i kada dođe do problema, popravka je relativno pristupačna.

18. Wolkswagen

Ocena pouzdanosti: 62%

Prosečna cena popravke: £710

Prema podacima Warranty Wise-a, SEAT, jedan od brendova u vlasništvu Volkswagen-a, ima sličan nivo pouzdanosti kao i njegova matična kompanija. To nije iznenađujuće, s obzirom da je ukupan skor pouzdanosti Volkswagena isti, odnosno iznosi 62%. Međutim, podaci o zahtevima za popravkom pokazuju da su prosečni troškovi popravke Volkswagen automobila nešto veći u odnosu na SEAT-ove.

17. Citroen

Ocena pouzdanosti: 62%

Prosečna cena popravke: £580

Prema Warranty Wise-u, Citroen je ocenjen malo ispod proseka na listi pouzdanosti sa ocenom od 62%. Međutim, podaci o zahtevima za popravku pokazuju da popravka Citroen-a neće biti preskupa ako automobil zaista zahteva popravku.

16. Vauxhall

Ocena pouzdanosti: 62%

Prosečna cena popravke: £580

Postoji jako malo razlike između Vauxhall-a i Citroen-a kada je u pitanju pouzdanost. Prema Warranty Wise-u, oba brenda imaju identičnu ocenu pouzdanosti od 62%, a prosečni troškovi popravke su takođe isti i iznose 580 funti. U ovom direktnom poređenju, Vauxhall je malo ispred zbog toga što su njihovi automobili tendencijalno stariji kada dođe do problema, a vreme popravke im je kraće.

15. Volvo

Ocena pouzdanosti: 62%

Prosečna cena popravke: £790

Od pet brendova na ovoj listi kojima je dodeljena ocena pouzdanosti od 62%, Volvo je na vrhu. Na osnovu podataka o garanciji koje pruža Warranty Wise, Volvo automobili su obično malo stariji od modela drugih brendova kada dođe do kvara, ali manje vremena provode u radionici. Međutim, prosečni troškovi popravke Volva od 790 funti su nešto skuplji od nekih drugih automobila na ovoj listi

14. Skoda

Ocena pouzdanosti: 64%

Prosečna cena popravke: £620

Skoda se uspela da se pozicionira u gornju polovinu ove liste pouzdanosti, i prema podacima Warranty Wise-a, prilično je ugledan brend kada je u pitanju mehanička izdržljivost. Ocena od 64% stavlja Skodu u isti rang sa mnogim proizvođačima automobila sa kojima se direktno takmiči, a prosečni troškovi popravke prema podacima o garantnom zahtevu nisu preterano visoki. Uspešni poslovni konsalting pomogao je Škodi da svoj brend i automobile u svesti kupaca poistoveti sa pouzdanošću, kvalitetom i sigurnošću.

13. Peugeot

Ocena pouzdanosti: 64%

Prosečna cena popravke: £570

Još jedan brend koji se relativno dobro kotira po pitanju pouzdanosti prema Warranty Wise-u je Peugeot. Ukupna ocena od 64% je prilično dobra u ovoj kategoriji, a prema podacima o zahtevima za popravku po garanciji, popravke Peugeotovih automobila ne koštaju previše novca.

12. Nissan

Ocena pouzdanosti: 64%

Prosečna cena popravke: £740

Nissan je od tri proizvođača automobila koji su dobili ocenu pouzdanosti 64% od strane Warranty Wise-a, onaj sa najvišim prosečnim troškovima popravke, što iznosi značajnih 740 funti. Međutim, Nissan osigurava svoje mesto u prvih 12 zbog toga što njihova vozila imaju tendenciju da budu starija kada se pokvare i zahtevaju manje dugotrajne popravke.

11. Mazda

Ocena pouzdanosti: 67%

Prosečna cena popravke: £790

Mazda se jedva propušta u vrh 10 brendova po pouzdanosti. Prema Warranty Wise-u, popravke na Mazdama su nešto skuplji, jer prosečni troškovi popravke za Mazda vozila iznose 790 funti. Ipak, važno je napomenuti da je ocena pouzdanosti Mazde od 67% samo dva procentna poena niža od brenda koji se nalazi na osmom mestu na listi.

Najpouzdaniji automobili – 10 najpouzdanijih automobila

10. Renault

Ocena pouzdanosti: 67%

Prosečna cena popravke: £560

Naše brojanje 10 najpouzdanijih brendova automobila prema Warranty Wise-u počinje sa Renaultom koji deli respektabilnu ocenu pouzdanosti od 67% sa Mazdom. Prema podacima, računi za popravke Renault automobila nisu previše visoki, jer je prosečan zahtev za garanciju iznosio 560 funti.

9. Ford

Ocena pouzdanosti: 67%

Prosečna cena popravke: £610

Iako popravka Fordovih automobila može biti malo skuplja u odnosu na Renault vozila, Ford je ipak uspeo da se rangira iznad Renaulta na ovoj listi zbog faktora kao što su starost automobila kada se pokvario i dužina trajanja popravke.

8. Kia

Ocena pouzdanosti: 69%

Prosečna cena popravke: £530

Kia je dobro prošla u ocenama pouzdanosti polovnih vozila od strane Warranty Wise-a zahvaljujući impresivnoj garanciji od sedam godina / 100.000 milja koju nude na sva nova vozila. Prema podacima o garanciji, čini se da popravke Kia automobila ne koštaju previše kada istekne originalna garancija proizvođača, jer je prosečna garancija za Kia popravke bila 530 funti

7. Suzuki

Ocena pouzdanosti: 71%

Prosečna cena popravke: £520

Suzuki je na sedmom mestu u ovom spisku sa prilično dobrim ocenama za pouzdanost od 71%. Prema podacima iz Warranty Wise, popravke na Suzuki vozilima su obično pristupačne jer je prosečni račun za popravku iznosio £520.

6. Fiat

Ocena pouzdanosti: 71%

Prosečna cena popravke: £510

Prema podacima iz garancije Warranty Wise, pouzdanost Fiata je u suprotnosti sa uverenjem da su italijanski automobili skloni čestom kvaru. U slučaju da Fiati zaista moraju biti popravljeni, prema podacima Warranty Wise, popravke nisu previše skupe – čak samo jedan brend na ovoj listi ima niže prosečne troškove popravke od Fiata.

5. Hyundai

Ocena pouzdanosti: 71%

Prosečna cena popravke: £570

Prema statistici Warranty Wise-a, Hyundai je prilično blizu sestrinske marke Kia po pitanju pouzdanosti. Ukupna ocena pouzdanosti za Hyundai je za par procenata viša od Kia-ine, a nema velike razlike u troškovima popravke između ove dve marke.

4. Smart

Ocena pouzdanosti: 73%

Prosečna cena popravke: £460

Prema podacima kompanije Warranty Wise, mali Smart automobili nisu jedino malo svojstvo koji imaju – kada je u pitanju popravka, čini se da su i prilično pristupačni. Također, ispostavilo se da su prilično pouzdani automobili, jer je Smart dobio ocenu pouzdanosti od 73%.

3. Toyota

Ocena pouzdanosti: 80%

Prosečna cena popravke: £600

Toyota se nalazi na trećem mestu sa visokom ocenom pouzdanosti sedam procenata višom od Smart-a koji je na četvrtom mestu. Iako prema podacima o zahtevima za garanciju koje pruža Warranty Wise, Toyota nema najniže prosečne troškove popravke, oni nisu previsoki i iznose 600 funti.

2. Lexus

Ocena pouzdanosti: 87%

Prosečna cena popravke: £1,100

Na osnovu podataka koje pruža Warranty Wise, reputacija Lexusa kao pouzdanog automobilskog brenda se uveliko potvrđuje, jer je brend dobio impresivnu ocenu pouzdanosti od 87%. Međutim, prema podacima o potraživanju garancije od Warranty Wise-a, iako se Lexus automobili ne kvare često, popravke mogu biti skupe, sa prosečnim troškovima popravke od 1.100 funti.

1. Honda

Ocena pouzdanosti: 87%

Prosečna cena popravke: £560

Pobednik Warranty Wise-ove liste najpouzdanijih brendova automobila je Honda. Prema statistikama, Honda automobili su prilično izdržljivi i često su stariji kada im je popravka potrebna, a manje vremena provode u servisu u odnosu na Lexus automobile. Dodatno, ukoliko nešto i pođe po zlu, popravke Honda automobila nisu previše skupe, što ih čini pouzdanim izborom. Honda je pobednik u izboru – najpouzdaniji automobili.

Kvalitetne delove za održavanje vašeg auta, kao i za veliki ili mali servis, naručite na telefone: 060/3030623060/3030627 ili 011/8443-608.

najkvalitetniji auto delovi