Audi A4 iskustva, delovi, karakteristike, održavanje – saveti za vlasnike

Audi A4 iskustva, delovi, karakteristike, održavanje – saveti za vlasnike

Saznajte nešto više o modelu automobila Audi A4, njegove karakteristike, iskustva vozača, mane, česte kvarove, koji su Audi delovi za A4 najbolji i ostale savete za vlasnike.

Za neke jedini i pravi Gospodar Prstenova nije onaj iz Holivuda već onaj iz Bavarije, naravno pričamo o marki automobila Audi, konktretno o Audi A4. Danas ćemo govoriti o Audi A4 modelu automobila, koji je jako popularan na našim putevima. Tako da se nadamo da ćemo približiti sliku vezanu za delove i servisiranje Audi A4.

Generacije Audi A4 modela

Prva generacija  Audi A4 je predstavlljena godine 1994, kada je nasledio do tada takođe jako popularan model automobile koji je takoreći postao kult. Naravno, reč je o modelu Audi 80 B4.

Prva generacija Audi A4 se prozivodila do 2000. godine, kada je nasleđuje najpopularniji model koji se vozi kod nas, druga generacija – koja se pravila od 2000. do 2004. godine.

Audi A4 B6 karakteristike

Druga generacija Audi A4 se sjajno prodavala, i sa novim restilizovanim izgledom donela je pravo osveženje na ulicama, zbog čega je bila izrazito najpopularniji automobil iz svoje klase.

Zbog svog izgleda i performansi, ovaj automobil je izrazito popularan na našem tržištu automobila, što možete videti i sami, sa nepreglednim izborom na auto oglasima.

Za model Audi A4 B6 karakteristično je da je nešto duži od prethodnih modela. Naime, njegova dužina je 454cm, dok je visina 143cm, a širina 177cm. Rezervoar goriva je zapremine 70l, a celokupna masa automobila je 1.370 kg.

Uglavnom su se sve verzije Audi A4 prozivodile u dve varijente, kao limuzina i kao karavan. Dok je druga i treća generacija Audi A4 pored limuzine i karavana imala i svoju kabriolet verziju.

audi a4 karavan

Kabrilet verzija, iako mami uzdahe prolaznika koji vide ovakvu verziju modela Audi A4, je poprilično manje popularna od limuzine i karavan verzije.

Možete pogledati koji delovi za Audi A4 B6 postoje u našoj ponudi, bilo da vas zanimaju rashladni sistemi ili karoserija svetlosne grupe.

Audi A4 B7

Posle druge generacije sledi model B7, koji se pravio od 2004. do 2008. godine. Treća generacija je više predstavljala opširniji restajling druge generacije, nego potpuno novu generaciju vozila.

Audi A4 B8

Posle modela B7 dolazi i novija generacija, četvrta po redu sa nazivom B8, koja je donela potpuno drugačiji izgled u odnosu na prethodne generacije.

Nakon četvrte generacije, Audi je predstavio restilzovanu verziju 2011, koja se pravila sve do 2015. godine. Restajling je obuhvatao redizajnirana prednja i zadnja LED svetla, svetla za maglu i promenu izduvne cevi.

Audi A4 B9

Poslednja generacija modela A4 predstavljena je na Sajmu automobila u Ženevi 2015, pod oznakom B9. Iako je model nešto duži, Audi tvrdi da je novi A4 za nekih 120 kilograma lakši od prethodnika.

Audi A4 motori

Ispod haube Audi A4 uglavnom se mogu videti dizel motori, koju su za mnoge vlasnike i vozače i dan danas sinonim za kvalitet i dugotrajnost. Pogotovo dizelaši sa oznakom 1.9tdi sa 130 konjskih snaga, koji je i najpopularniji na našim prostorima.

audi a4 tdi

Rezervni delovi za Audi se mogu kupiti u našim prodavnicama ili naručiti preko interneta, a kontaktirajte nas za cene i raspololoživost delova.