Golf 4 delovi: Održavanje i popravka omiljenog automobila u Srbiji

Golf 4 delovi: Održavanje i popravka omiljenog automobila u Srbiji

Golf 4, četvrta generacija popularnog modela automobila Volkswagen Golf, ima posebno mesto u srcima vozača širom sveta, posebno u Srbiji. Njegova jednostavnost, pouzdanost i pristupačnost učinili su ga jednim od najpopularnijih automobila u zemlji. U ovom tekstu, razmotrićemo delove za Golf 4, koje vrste karoserija i motora postoje, kao i savete za održavanje i popravku ovog čuvenog modela. Takođe ćemo objasniti zašto je bolje kupovati nove, umesto polovnih delova, i gde možete pronaći kvalitetne delove za Golf 4, kao što su farovi, retrovizori, diskovi i pločice, amortizer gepeka i druge komponente.

Golf 4 delovi: Održavanje i popravka omiljenog automobila u Srbiji

Kratka istorija Golfa 4

Volkswagen Golf 4 predstavljen je 1997. godine kao naslednik prethodne generacije, Golf 3. Njegov dizajn bio je moderniji i aerodinamičniji, sa većim brojem standardne opreme i poboljšanim bezbednosnim karakteristikama. Proizvodnja Golfa 4 trajala je do 2004. godine, kada je predstavljen Golf 5. Tokom svog veka trajanja, Golf 4 stekao je veliku popularnost širom sveta, uključujući i Srbiju.

Zašto je Golf 4 jedan od najpopularnijih automobila u Srbiji?

Postoji nekoliko razloga zašto Golf 4 uživa veliku popularnost u Srbiji. Prvo, ovaj model nudi dobar odnos cene i kvaliteta. Drugo, Golf 4 je poznat po svojoj pouzdanosti i niskim troškovima održavanja. Treće, veliki broj dostupnih delova za Golf 4 čini ga atraktivnim izborom za vozače koji žele ekonomičan i lako održiv automobil.

Motori i karoserije Golfa 4

Golf 4 se proizvodio sa različitim motorima, uključujući benzin, dizel i turbo benzin. Najpopularniji motori su 1.4 i 1.6 benzin, kao i 1.9 TDI dizel motor. U ponudi su bili i snažniji motori, poput 1.8T i VR6.

Što se tiče karoserija, Golf 4 je dostupan u nekoliko varijanti: hečbek sa 3 i 5 vrata, karavan (Variant), kabriolet i limuzina (Bora).

Delovi koji se najčešće kvare i menjaju

Kao i kod svakog automobila, postoje delovi za Golf 4 koji se češće kvare i menjaju od drugih. Neki od ovih delova uključuju:

 1. Diskovi i pločice – kočioni sistem je ključan za bezbednost vožnje, a diskovi i pločice se troše tokom vremena. Redovno ih proveravajte i menjajte po potrebi.
 2. Farovi za Golf 4 – farovi mogu da se oštete ili da im osvetljenje oslabi, pa ih je potrebno zameniti kako bi se održala vidljivost tokom vožnje.
 3. Retrovizor za Golf 4 – retrovizori mogu da se oštete usled udaraca ili lošeg rukovanja, a njihova funkcionalnost je ključna za sigurnu vožnju.
 4. Amortizer gepeka Golf 4 – amortizer gepeka može da oslabi ili da se pokvari, čime se otežava otvaranje i zatvaranje gepeka.
 5. Sistem za napajanje gorivom – filter goriva, pumpa za gorivo i dizne su komponente koje mogu da se istroše i uzrokuju probleme sa motorom.
 6. Set kvacila Golf 4– Set kvacila može da se istroši i izgubi efikasnost tokom vremena, što dovodi do problema sa menjanjem brzina, trenjem i vibracijama. Ako primetite da vaš Golf 4 ima problema sa kvačilom, preporučuje se da proverite i zamenite set kvacila po potrebi. Kvalitetan set kvacila za Golf 4 može poboljšati performanse i pouzdanost vašeg automobila, kao i smanjiti troškove održavanja i popravke na duže staze.

Golf 4 delovi: Održavanje i popravka omiljenog automobila u Srbiji

Kako izbeći kvarove i održavati automobil

Redovno održavanje vašeg Golfa 4 ključno je za njegovu dugovečnost i pouzdanost. Neki od saveta za održavanje uključuju:

 1. Redovno proveravajte i menjajte ulje, filtere za ulje, vazduh i gorivo kako biste osigurali dobar rad motora.
 2. Proveravajte sistem za hlađenje, uključujući termostat, hladnjak i rashladnu tečnost.
 3. Proveravajte i održavajte kočioni sistem, uključujući diskove, pločice i kočionu tečnost.
 4. Redovno proveravajte i menjajte zupčasti kaiš ili lanac kako biste izbegli ozbiljne kvarove motora.
 5. Pratite preporučene intervale za servisiranje i redovno pregledajte automobil kod stručnjaka.

Zašto je bolje tražiti nove delove pre nego polovne

Iako su polovni delovi za Golf 4 često jeftiniji, kupovina novih delova ima brojne prednosti:

 1. Novi delovi obično dolaze sa garancijom, što vam pruža dodatnu sigurnost u njihov kvalitet i trajnost.
 2. Novi delovi su često pouzdaniji i imaju duži vek trajanja od polovnih delova.
 3. Kupovinom novih delova izbegavate rizik da nabavite oštećeni ili neispravni deo koji može uzrokovati dodatne probleme.

Gde pronaći kvalitetne delove za Golf 4

Ako tražite kvalitetne rezervne delove za Golf 4, preporučujemo da posetite prodavnice MD AUTO. Ove prodavnice nude širok izbor delova, uključujući farove, retrovizore, diskove i pločice, amortizer gepeka i mnoge druge komponente. MD AUTO nudi originalne i zamenske delove za VW Golf 4, garantujući kvalitet, pouzdanost i dobru cenu.

Zaključak

Volkswagen Golf 4 je jedan od najpopularnijih automobila u Srbiji zbog svoje pouzdanosti, pristupačnosti i jednostavnosti održavanja. Redovno održavanje i upotreba kvalitetnih delova ključni su za dugovečnost i pouzdanost vašeg automobila. Uvek birajte nove delove preko polovnih kako biste osigurali optimalnu bezbednost i performanse.

Golf 4 delovi: Održavanje i popravka omiljenog automobila u Srbiji

Lista za poređenje: 0