motor automobila

Motor automobila – kako radi motor, delovi motora i sve što treba da znate

Automobil je kompleksna naprava koja je izrađena od hiljade i hiljade različitih delova, a ipak njegov osnovni i najkorisniji deo, deo bez kojeg nijedan automobil ne bi mogao da funkcioniše jeste motor. Motor automobila smatra se “srcem” vozila, odnosno njegovim osnovnim pokretačkim sredstvom. Uostalom, kada govorimo o samom začetku automobilske industrije, ne možemo a da […]

Read More
Ford Focus logo

Ford Focus – iskustva, prednosti i mane – saveti za vozače

Ford Focus je automobil koji proizvodi američka fabria automobila Ford. Uspešno se proizvodi od 1998. godine, kada je proizvedena prva generacija ovog automobila, a trenutno je aktuelna četvrta generacija. Ovaj kompaktni automobil niže srednje klase dostupan je u nekoliko verzija karoserije – hečbek sa troje ili petoro vrata, limuzina sa četvoro vrata, karavan sa pet i kupe sa dvoje vrata.

Read More
kako zaštititi automobil od korozije

Kako zaštititi automobil od korozije

Kako zaštititi automobil od korozije tokom zime? Najjednostavnije bi bilo parkirati ga u toplu i suvu garažu i ne izvoziti ga iz nje do proleća. No, svima nam je jasno da tako nešto nije moguće. Većina nas automobil koristi svaki dan te je on nažalost stalno izložen nemilosrdnim vremenskim uticajima, koji su najteži upravo za vreme zime.

Read More